Comisia Europeană a dat undă verde deciziei Greciei de a se alătura celor 15 țări care au aderat deja la normele UE ce permit cuplurilor internaționale să aleagă țara a cărei legislație se aplică în cazul divorțului sau al separării lor de drept

Comisia Europeană a dat undă verde deciziei Greciei de a se alătura celor 15 țări care au aderat deja la normele UE ce permit cuplurilor internaționale să aleagă țara a cărei legislație se aplică în cazul divorțului sau al separării lor de drept.
Noile norme, în vigoare din iunie 2012, au urmat primei decizii a statelor membre ale UE de a continua integrarea prin procedura de „cooperare consolidată” (vezi IP/10/347). Cooperarea consolidată – introdusă prin Tratatul de la Nisa în 2001, dar neutilizată până la Comisia Barroso II – permite în prezent unui grup de cel puțin nouă state membre să pună în aplicare măsuri în cazul în care nu se ajunge la un acord între cele 28 de state membre.
În cazul normelor privind divorțul, această procedură a permis inițial unui număr de 14 țări (printre care și România) să convină, în 2011, asupra unui regulament, acestui grup de țări alăturându-i-se mai apoi Lituania, în 2012 (vezi IP/12/1231), și acum Grecia.
Comunicatul de presă integral este disponibil în pagina:

http://ec.europa.eu/romania/news/27012014_grecia_adera_
la_normele_ue_ce_sprijina_cuplurile_internationale_ro.htm
 

Comentariile sunt închise.