50 de milioane de euro pentru construirea conductei de gaze Podisor-Recas

Datorită sprijinului oferit de Planul Juncker, Banca Europeană de Investiții acordă o finanțare de 50 de milioane de euro companiei Transgaz pentru construcția unei conducte de gaze de 478 kilometri, parte a infrastructurii care leagă Bulgaria de Austria, trecând prin România și Ungaria”, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis, în legătură cu proiectul de infrastructură energetică ce face obiectul acordului de împrumut dintre Banca Europeană de Investiții și compania Transgaz.
Mai multe detalii în anunțul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/20172710_
investitii_romania_constructie_conducta_gaze_ro

Presedintele Jean-Claude Juncker si comisarul european Corina Cretu participa la Conferinta presedintilor regiunilor ultra-periferice

La doar două zile după prezentarea noii strategii europene pentru regiunile ultra-periferice, președintele Jean-Claude Juncker, împreună cu comisarul european pentru politică regională Corina Crețu, se vor afla în Guyana Franceză joi și vineri, 26-27 octombrie, pentru a participa la Conferința președinților de regiuni ultra-periferice, alături de președintele Republicii Franceze Emmanuel Macron.
Mai multe detalii despre vizită sunt disponibile în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/20172510_
intalnire_presedinte_juncker_comisar_
corina_cretu_presedinte_macron_
guyana_franceza_ro

Informații despre strategia europeană pentru regiunile ultra-periferice se găsesc în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/20172410_
prezentare_strategie_ue_regiuni_
ultraperiferice_ro

Invitatie de presa – Conferinta “10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana: de la coeziune la convergentă”

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează conferința 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană: de la coeziune la convergență. Evenimentul are loc în data de 26 octombrie 2017, începând cu orele 14.00, la Banca Națională a României (str. Doamnei, nr. 8, sala Mitiță Constantinescu).
Principalii vorbitori sunt: dl. Klaus Iohannis, președintele României, dl. Valdis Dombrovskis, vicepreședinte al Comisiei Europene pentru moneda euro și dialog social, dl. Günther Oettinger, comisar european pentru buget și resurse umane, dl. Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, dl. Ionuț Mișa, ministrul finanțelor publice, și dl. Traian Băsescu, fost președinte al României.
 

Anunt de presa – Vizita vicepresedintelui CE Valdis Dombrovskis in Romania

Valdis Dombrovskis, vicepreședinte al Comisiei Europene, responsabil pentru euro și dialog social, stabilitate financiară, servicii financiare și Uniunea piețelor de capital, se va afla la București în perioada 26-27 octombrie 2017, pentru o vizită în cadrul Semestrului european.
Detalii despre vizită și programul de evenimente la care reprezentanții mass-media au acces sunt disponbile în anunțul de presă din pagina: http://ec.europa.eu/romania/news/20172510_
vizita_romania_vicepresedinte_ce_
valdis_dombrovskis_ro

Invitație de presă – Conferința “Creșterea favorabilă incluziunii sociale – provocări și oportunități”

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează conferința “Creșterea favorabilă incluziunii sociale – provocări și oportunități”. Evenimentul va avea loc în data de 27 octombrie 2017, începând cu ora 9.00, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România (str. Vasile Lascăr, nr. 31, et. 1, sala Titulescu).
Principalii vorbitori sunt: dl. Valdis Dombrovskis, vicepreședinte al Comisiei Europene pentru moneda euro și dialog social, dna. Lia-Olguța Vasilescu, ministrul muncii și justiției sociale, dna. Angela Cristea, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România.
Accesul la eveniment se va face în limita locurilor disponibile.