Al 7-lea Forum pentru coeziune – 26-27 iunie 2017, Bruxelles

Astăzi și mâine are loc, la Bruxelles, al 7-lea Forum pentru coeziune. Această reuniune majoră, organizată o dată la fiecare trei ani, reunește aproape 700 de actori principali în politica de coeziune, respectiv reprezentanți ai instituțiilor europene, ai statelor membre, parteneri economici și sociali, universități și autorități regionale și locale.
Un punct de presă comun, susținut de comisarul european Corina CREȚU, președintele Comitetului Regiunilor Markku MARKKULA și președintele comisiei de dezvoltare regională (REGI) din Parlamentul European, Iskra MIHAYLOVA, are loc astăzi, 26 iunie, la orele 12.00 CET (13.00, ora României), în sala Jenkins din clădirea Charlemagne.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/20172606_
al_saptelea_forum_pentru_coeziune_ro

Craft Bicycle, bicicleta durabilă

“Craft Bicycle”, propus de Sabin Dimian, este unul dintre cele 12 proiecte câștigătoare ale competiției “Inovare în transportul european” 2017, axată pe decarbonizarea acestui sector. El are în vedere construirea unei biciclete din materiale durabile, care să ofere, în același timp, confort în timpul deplasării și un design de excepție. Obiectivul este înlocuirea cât mai multor componente cu versiuni din alte materiale, cum ar fi bambusul, pentru a realiza o bicicletă cât mai ecologică. Detalii.

Initiativa pentru IMM: BEI semneaza doua noi acorduri cu Bancpost si Banca Transilvania

Comisia Europeană salută noile acorduri semnate de Grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI) cu două bănci din România – Bancpost şi Banca Transilvania – în cadrul programului “Iniţiativa pentru IMM-uri”. Acestea se adaugă celor trei acorduri deja semnate în luna mai cu băncile Raiffeisen, Banca Comercială Română şi ProCredit.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/20172206_
nou_stimulent_financiar_imm_romanesti_ro

Alocare de 1,2 miliarde de euro prin Fondul de solidaritate al UE pentru Italia

Comisia Europeană a propus alocarea pentru Italia a 1,2 miliarde de euro din Fondul de solidaritate al UE, cea mai mare sumă mobilizată într-o singură tranșă, în urma cutremurelor ce au avut loc în 2016 și 2017 în zona centrală a Italiei. O serie de mișcări tectonice cu consecințe tragice a afectat regiunile italiene Abruzzo, Lazio, Marche și Umbria, în perioada august 2016 – ianuarie 2017. De la început, Comisia Europeană a acordat asistență pentru gestionarea situațiilor de urgență imediată și s-a angajat să ofere sprijin Italiei pe parcursul întregului proces de reconstrucție. Propunerea de astăzi este încă un rezultat concret al angajamentului luat atunci.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/20172106_
sprijin_operatiuni_reconstructie_italia_ro

EbS live, 19.30 (ora Romaniei): Conferinta de presa comuna Michel Barnier, negociator-sef, si David Davis, secretar de stat

Michel BARNIER, negociator-șef în cadrul negocierilor desfășurate în temeiul articolului 50 TUE (Tratatul Uniunii Europene), și David DAVIS, secretar de stat responsabil pentru negocierea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, vor susține o conferință de presă comună, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.
Conferința poate fi urmărită în direct, începând cu ora 19.30 (ora României), în pagina:
http://ec.europa.eu/avservices/ebs/live.cfm?page=1

România, atenționată pentru monitorizarea calității aerului

România a fost atenționată miercuri, 14 iunie, în legătură cu deficiențele semnificative în ceea ce privește monitorizarea poluării aerului pe întregul său teritoriu. Astfel, ea a primit o scrisoare de punere în întârziere în ce privește respectarea obligațiilor de stat membru, deoarece nu a reușit să creeze o rețea de monitorizare care să respecte standardele și cerințele UE în vederea evaluării eficiente și a îmbunătățirii calității aerului. Detalii.

Romania trebuie sa asigure monitorizarea calitatii aerului pe intregul teritoriu

România a fost atenționată miercuri, 14 iunie, în legătură cu deficiențele semnificative legate de monitorizarea poluării aerului pe întregul său teritoriu, ea primind o scrisoare de punere în întârziere în ce privește respectarea obligațiilor de stat membru, din partea Comisiei Europene.
Mai multe detalii în comunicatul din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/20171406_
scrisoare_notificare_neindeplinire_obligatii_monitorizare_calitate_aer_ro

Aviz motivat pentru Romania in ceea ce priveste conturile de plată de baza

Comisia Europeană a solicitat miercuri, 14 iunie, României și Belgiei să trimită detalii cu privire la modul în care Directiva privind conturile de plăți (2014/92/UE) este transpusă în legislația națională, obligație care trebuia îndeplinită până la 18 septembrie 2016.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/20171406_
aviz_motivat_cont_plata_ro

Invitație: conferință de presă – recomandările specifice de țară

Reprezentanța Comisiei Europene în România vă invită să participați la conferința de lansare a recomandărilor specifice de țară pentru România, în contextul strategiei Europa 2020 și a guvernanței economice europene. Documentele au fost publicate în data de 22 mai 2017.
Evenimentul va avea loc în data de 14 iunie 2017, începând cu orele 10.00, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România (str. Vasile Lascăr, nr. 31, et. 1, sala Nicolae Titulescu).
Vă rugăm să confirmați participarea dvs. până cel târziu în data de 13 iunie, orele 17.00, printr-un mesaj de răspuns la această invitație.
Detalii despre conferința de lansare sunt disponibile în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/events/20170706_
lansare_recomandari_specifice_tara_2017_ro
.