Comisia a publicat documentul de reflectie asupra viitorului finantelor UE

Acum, când Europa își decide viitorul, UE are nevoie de un buget care să fie adecvat obiectivelor urmărite și să valorifice fiecare euro în beneficiul cetățenilor săi. Documentul de reflecție al Comisiei privind viitorul finanțelor UE, propus de comisarii Corina Crețu și Günther Oettinger și publicat miercuri, 28 iunie, analizează opțiunile avute în vedere pentru ca acest deziderat să devină realitate. Aspectele asupra cărora se apleacă acesta ocupă un rol central în cadrul dezbaterii inițiate la 1 martie, odată cu prezentarea Cărții albe a Comisiei privind viitorul Europei, el prezentând posibilele implicații bugetare ale opțiunilor disponibile.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/20172806_
document_reflectie_viitor_finante_ue_ro

Planul Juncker: 15 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea unor instituții de asistență medicală din România

Planul Juncker oferă garanțiile necesare unui acord de împrumut al Băncii Europene de Investiții (BEI), în valoare de 15 milioane de euro, cu rețeaua privată de asistență medicală “Regina Maria” din România.
Comisarul pentru politică regionala, Corina Crețu, a declarat: “Banca Europeană de Investiții joacă un rol major în promovarea creșterii economice în România. Cu sprijinul Planului Juncker al Comisiei Europene, ea poate să realizeze însă mult mai multe. Acordul este o dovadă a angajamentului deosebit de puternic al UE către sprijinirea modernizării infrastructurii sociale esențiale.
Mai multe detalii în pagina:
https://ec.europa.eu/romania/news/20172806_
finantare_modernizare_extindere_spitale_romania_ro
.

Amendă de 2,42 miliarde euro pentru Google

Comisia Europeană a amendat marți, 27 iunie, Google cu 2,42 miliarde de euro pentru încălcarea normelor antitrust ale UE. Compania a abuzat de poziția dominantă deținută pe piață de motorul său de căutare, oferind un avantaj ilegal unui alt produs al său, și anume serviciul de comparare a prețurilor. Dacă nu pune capăt acestui comportament în termen de 90 de zile, compania va suporta penalități de până la 5% din cifra de afaceri realizată zilnic, la nivel mondial, de Alphabet, compania-mamă de care aparține Google. Detalii.

Echipa Cantacuzinii, de la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, a câștigat competiția națională Euro Quiz 2017

Echipa Cantacuzinii, formată din elevii de clasa a VI-a Miruna Mihaela Niță, Ștefan Andrei Duțu, Ștefan Tomescu și David Ștefan Nedelcu și coordonată de profesoara Florina Sorescu, de la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, a câștigat competiția națională Euro Quiz 2017. Cantacuzinii s-au înfruntat în etapa finală a competiției cu echipa Vitejii (Muzzy), de la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanța, alcătuită din elevii Atila Abdurafi, Mircea Dumitrache, Miruna Dumitrache și Riana Mazilu și coordonată de profesoara Mirela Roșioru. Cele două echipe au fost sprijinite de căpitanii lor celebri, Ilinca Băcilă și Alex Florea, iar participanții au fost premiați de către doamna Angela Cristea, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România. Detalii.

Inregistrarea declaratiilor de presa ale comisarului european Corina Cretu la al 7-lea Forum pentru coeziune – 26-27 iunie 2017, Bruxelles

Înregistrarea declarațiilor de presă comune, susținute de comisarul european Corina Crețu, președintele CoR Markku Markkula și președintele comisiei REGI/PE Iskra Mihaylova, va putea fi urmărită sau descărcată în pagina Europe by Satellite astăzi, începând cu orele 17.00 CET (18.00, ora României).

A intrat in vigoare a 4-a directiva privind combaterea spalarii banilor

Astăzi a intrat în vigoare cea de-a patra directivă privind combaterea spălării banilor, care înăsprește normele actuale și permite contracararea cu mai multă eficacitate a unor astfel de operațiuni, precum și a celor legate de finanțarea terorismului. De asemenea, Comisia Europeană a publicat și un raport care identifică domeniile cele mai expuse riscului de evaziune fiscală și cele mai răspândite tehnici utilizate de infractori pentru a spăla fonduri ilicite.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/20172606_
combatare_spalare_bani_evaziune_fiscala_finantare_terorism_ro

Al 7-lea Forum pentru coeziune – 26-27 iunie 2017, Bruxelles

Astăzi și mâine are loc, la Bruxelles, al 7-lea Forum pentru coeziune. Această reuniune majoră, organizată o dată la fiecare trei ani, reunește aproape 700 de actori principali în politica de coeziune, respectiv reprezentanți ai instituțiilor europene, ai statelor membre, parteneri economici și sociali, universități și autorități regionale și locale.
Un punct de presă comun, susținut de comisarul european Corina CREȚU, președintele Comitetului Regiunilor Markku MARKKULA și președintele comisiei de dezvoltare regională (REGI) din Parlamentul European, Iskra MIHAYLOVA, are loc astăzi, 26 iunie, la orele 12.00 CET (13.00, ora României), în sala Jenkins din clădirea Charlemagne.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/20172606_
al_saptelea_forum_pentru_coeziune_ro

Craft Bicycle, bicicleta durabilă

“Craft Bicycle”, propus de Sabin Dimian, este unul dintre cele 12 proiecte câștigătoare ale competiției “Inovare în transportul european” 2017, axată pe decarbonizarea acestui sector. El are în vedere construirea unei biciclete din materiale durabile, care să ofere, în același timp, confort în timpul deplasării și un design de excepție. Obiectivul este înlocuirea cât mai multor componente cu versiuni din alte materiale, cum ar fi bambusul, pentru a realiza o bicicletă cât mai ecologică. Detalii.

Initiativa pentru IMM: BEI semneaza doua noi acorduri cu Bancpost si Banca Transilvania

Comisia Europeană salută noile acorduri semnate de Grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI) cu două bănci din România – Bancpost şi Banca Transilvania – în cadrul programului “Iniţiativa pentru IMM-uri”. Acestea se adaugă celor trei acorduri deja semnate în luna mai cu băncile Raiffeisen, Banca Comercială Română şi ProCredit.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/20172206_
nou_stimulent_financiar_imm_romanesti_ro