Declaratia comisarului european Corina Cretu cu privire la finantarea operatiunilor de reconstructie in urma dezastrelor naturale

“Parlamentul European și Consiliul UE au ajuns la un acord privind propunerea noastră de a finanța în întregime operațiunile de reconstrucție după dezastre naturale, din Fondul european de dezvoltare regională. Acest acord presupune o rată excepțională de cofinanțare de 95%”, a declarat comisarul european Corina Crețu miercuri, 24 mai.
Textul integral al declarației este disponibil în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/20172405_
declaratie_comisar_corina_cretu_propunere_
finantare_reconstructii_dupa_dezastre_ro

Prima întâlnire Juncker – Trump

Președintele Juncker a avut joi, 25 mai, alături de președintele Tusk, o primă discuție amicală, bună și cordială, cu președintele Trump. A fost o primă oportunitate de a se cunoaște. În ceea ce privește prioritățile Comisiei, președintele Juncker a insistat pe intensificarea cooperării în domeniul comerțului, din care ambele părți au numai de câștigat. În acest context, s-a agreat începerea lucrului la un plan comun de acțiune. În concluzie, a fost o discuție constructivă, prima din multele care vor urma. Detalii.

Întâlnirea comisarului european Corina Crețu cu ministrul finanţelor publice, Viorel Ştefan

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, l-a primit astăzi la Bruxelles pe ministrul finanţelor publice, Viorel Ştefan. Cei doi înalţi oficiali au discutat despre stadiul implementǎrii politicii de coeziune în România.
Mai multe detalii în pagina:
https://ec.europa.eu/romania/news/20172405_
intilnire_corina_cretu_viorel_stefan_ro
.

Consultare publică privind viitorul Europei

Comitetul Economic și Social European (CESE) organizează o dezbatere pentru a aduna opinii ale societății civile românești cu privire la cele cinci scenarii referitoare la dezvoltarea viitoare a Europei prezentate de Jean-Claude Juncker în Cartea albă privind viitorul Europei a Comisiei Europene. Programul evenimentului.
Mai multe detalii în pagina:
https://ec.europa.eu/romania/news/20172405_consultare-publica-privind-viitorul-europei_ro.

Uniunea Europeană ajunge în școlile și liceele din România prin noua inițiativă „Europa, Casa noastră”

Reprezentanța Comisiei Europene în România a lansat Europa, casa noastră, o campanie educațională pe teme europene. Scopul campaniei este de a oferi copiilor și tinerilor români posibilitatea de a descoperi mai multe despre UE, istoria, valorile, politicile și cele mai recente evoluții în domeniul afacerilor europene, aducând activități și competiții relevante aproape de aceștia, inclusiv prin vizite în școli din mediul rural și licee. Inițiativa este susținută de Ministerul Educației Naționale.
Mai multe detalii în pagina:
https://ec.europa.eu/romania/news/20172405_
initiativa_europa_casa_noastra_ro
.

Semestrul european 2017 – recomandări pentru România

Comisia Europeană a prezentat luni, 22 mai, recomandările specifice fiecărei țări din 2017, în care definește orientările de politică economică pentru fiecare stat membru în parte pentru următoarele 12-18 luni. Economia se dovedește a fi rezilientă în UE și în zona euro, însă continuă să se confrunte cu unele provocări, cum ar fi creșterea lentă a productivității, consecințele crizei – inclusiv inegalitățile care persistă – și incertitudinea generată în principal de factori externi. Prin urmare, Comisia invită statele membre să profite de această ocazie pentru a consolida fundamentele economiilor lor prin punerea în aplicare a priorităților economice și sociale identificate în comun la nivel european: stimularea investițiilor, continuarea reformelor structurale și asigurarea unor politici fiscal-bugetare responsabile. Se acordă o atenție deosebită provocărilor și priorităților identificate pentru zona euro. Detalii.

Semestrul european 2017 – recomandări pentru România

Comisia Europeană a prezentat luni, 22 mai, recomandările specifice fiecărei țări din 2017, în care definește orientările de politică economică pentru fiecare stat membru în parte pentru următoarele 12-18 luni.
Informații despre recomandările pentru România, cât și pentru restul statelor membre, se găsesc în pagina:
https://ec.europa.eu/romania/news/20172205_
recomandari_primavara_pentru_romania_semestrul_european_ro
.

Comisia salută adoptarea Agendei urbane a Uniunii pentru Mediterana

Uniunea pentru Mediterana (UpM), forum de cooperare şi dialog între statele membre ale Uniunii Europene şi 15 ţări din sudul şi estul Mediteranei, va adopta, la Cairo, o Declaraţie care stabileşte o Agendă urbană pentru această regiune.
Intervenția comisarului european pentru politică regională, Corina Creţu, în timpul reuniunii ministeriale, precum și alte informații de interes, se găsesc în pagina: https://ec.europa.eu/romania/news/20172205_
comisia_saluta_adoptarea_agendei_urbane_mediterana_ro
.

Reminder: Invitație Conferința „Succesul e MOLIPSITOR!” – marți, 23 mai, ora 11.00

Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro, vă invită la conferința despre fondurile europene „Succesul e…MOLIPSITOR!” – Regiunea București-Ilfov organizată în parteneriat cu Banca Comercială Română și Banca Transilvania. Evenimentul va avea loc în data de 23 mai 2017, începând cu ora 11.00.
Participarea la acest eveniment necesită o înscriere prealabilă la telefon 0725072533 sau e-mail: conferinta@fonduri-structurale.roRaluca Preluca
Mai multe detalii în pagina:
https://ec.europa.eu/romania/events/20171705_
conferinta_succesul_e_molipsitor_ro
.