Tu cum vezi viitorul Europei? Ne intereseaza opinia ta.

La 1 martie 2017, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a prezentat o Carte albă privind principalele provocări și oportunități ale Europei din următorul deceniu. Documentul conturează cinci scenarii posibile pentru viitorului Uniunii Europene cu 27 de state membre și reprezintă începutul dezbaterii, nu sfârșitul acesteia. De aceea vrem să aflăm opinia ta referitoare la numeroasele provocări cu care ne confruntăm.
Dacă vrei să contribui la conturarea unei viziuni privind rolul Uniunii Europene în viitor, poți folosi formularul disponibil în pagina:
https://ec.europa.eu/romania/news/20172703_dezbatere_cartea_alba_ro.

Statisticile privind siguranța rutieră din România pentru 2016

Statisticile privind siguranța rutieră din România pentru 2016, publicate marți, 28 martie, de Comisia Europeană, arată o creștere ușoară a numărului de accidente față de anul 2015. Astfel, numărul de persoane care și-au pierdut viața în urma unui accident, raportat la un milion de locuitori, a crescut cu 1% în anul precedent. Cu toate acestea, România a înregistrat o scădere de 19% a acestor decese în comparație cu anul 2010.
Pe marginea acestui subiect, comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu a declarat: „Suntem cu gândul la familiile și prietenii lăsați în urmă: trebuie să asigurăm siguranța rutieră în Europa!”.
Mai multe detalii în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/20172803_siguranta_rutiera_2016_ro

Comisarul european Corina Crețu s-a întâlnit la Bruxelles cu ministrul Cercetării şi Inovării, Şerban-Constantin Valeca

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a avut o întâlnire la Bruxelles cu ministrul Cercetării şi Inovării din România, Şerban-Constantin Valeca. Cei doi au discutat despre stadiul implementării proiectelor cu fonduri europene în domeniul cercetării şi inovării din România. Mai mult.

Concursul de desene”Europa prin ochii copiilor” – etapa națională Suceava, 22 martie 2017

La momentul închiderii sesiunii s-au primit 280  desene. Desenele care au ajuns la sediul CIED Bucovina după data de 18 martie 2017, ora 14,30,nu au intrat în concurs.
În acest moment desenele sunt  jurizate și se definitivează clasamentul.
Toate desenele care au intrat în concurs au fost scanate și sunt postate pe site-ul și fecebook-ul Centrului de Informare Europe Direct ”Bucovina:

www.europedirectbucovinasuceava.ro

https://www.facebook.com/AsGEC-Bucovina-CIED-Bucovina-Suceava-1772883426275627/?fref=ts

Vernisajul expoziției și premierea vor avea loc vineri, 24 martie 2017, începând cu ora 12,00, la Punctul de Informare al CIED ”Bucovina”, aflat în incinta Centrului pentru Tradiţii Bucovinene (vis a vis de parcarea Kaufland), Suceava.
Expoziția va fi deschisă și va putea fi vizionată de publicul larg până la data de 7 aprilie 2017.

Moldova poate conta pe sprijinul Uniunii Europene

În perspectiva lucrărilor Consiliului de Asociere UE-Moldova, prevăzut să aibă loc în 31 martie, Serviciul European de Acțiune Externă a publicat, împreună cu Comisia Europeană, în 13 martie, un raport comun ce cuantifică eforturile depuse până în prezent de Republica Moldova în direcția realizării angajamentelor luate prin Acordul de Asociere. Mai mult.

„Lansarea raportului economic pentru România 2017″

Reprezentanţa Comisiei Europene în România are plăcerea de a vă invita să participați la conferința cu titlul: „Lansarea raportului economic pentru România 2017″. Raportul se elaborează în cadrul Semestrului European, mecanismul de coordonare la nivel european a politicilor economice naționale. Evenimentul va avea loc miercuri, 15 martie 2017, între orele 09:30-16:00, la Hotel Intercontinental, Sala Fortuna, etaj 21. Agenda evenimentului.

Corina Crețu, va discuta despre Cartea Albă privind viitorul Europei cu autoritățile române și societatea civilă

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, se va afla în România, în perioada 15-17 martie 2017, pentru a discuta Cartea Albă privind viitorul Europei cu autoritățile române și societatea civilă. Totodată, doamna Corina Crețu va discuta cu reprezentanții guvernului situația utilizării fondurilor structurale în România pentru perioada financiară 2014-2020.
Mai multe detalii în anunțul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/20171403_
vizita_comisar_european_corina_cretu_in_romania_ro