24 de Rețele europene de referință (RER) tematice, vor colabora într-o mare varietate de domenii

24 de Rețele europene de referință (RER) tematice, care vor reuni peste 900 de unități sanitare foarte specializate din 26 de țări, vor colabora într-o mare varietate de domenii, de la afecțiuni osoase până la boli hematologice, de la cancerul pediatric până la imunodeficiență. Punerea în comun a celor mai bune cunoștințe din UE la acest nivel va aduce anual beneficii pentru mii de pacienți cu boli care necesită o concentrare special de asistență medicală foarte specializată în domenii medicale în care expertiza este rară.
Mai multe detalii în pagina:

https://ec.europa.eu/romania/news/20172802_
retelele_europene_referinta_ro
.

Salariu cel puțin la fel de mare pentru cercetatori

Cercetătorii care lucrează în cadrul unor proiecte cu finanțare europeană vor primi un salariu cel puțin la fel de mare ca atunci când sunt implicați în proiecte naționale. În plus, ei vor fi eligibili pentru o retribuție suplimentară de până la 8.000 de euro, pe an. Comisia a decis luni, 27 februarie, introducerea acestei modificări privind salarizarea în programul de finanțare a cercetării și inovării Orizont 2020.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:

http://ec.europa.eu/romania/news/20172702_
conditii_echitabile_cercetatori_orizont2020_ro

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat fazarea a 2 proiecte majore din judeţele Ilfov şi Maramureş

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat fazarea a 2 proiecte majore din judeţele Ilfov şi Maramureş. Investiţiile au fost începute între 2007–2013 şi vor putea fi finalizate în actuala perioadă de programare.
Mai multe detalii în pagina:

https://ec.europa.eu/romania/news/20172202_
corina_cretu_investitii_ilfov_maramures_ro
.

Invitatie

Avem plăcerea să vă invităm la seminarul – dezbatere cu temele Prin Cultură și Educație în Europa (30 de ani de la lansarea Programului Erasmus)”, și ”Corpul European de solidaritate” organizat de Centrul de Informare Europe Direct “Bucovina” Suceava, având ca structură gazdă Asociaţia Grupul Ecologic de Colaborare – GEC Bucovina.
Sesiunea de dezbatere va avea loc la Punctul de Informare al CIED “Bucovina” Suceava, aflat in incinta Centrului pentru Tradiţii Bucovinene (vis a vis de parcarea Kaufland), în data de 24 februarie 2017, începând cu orele 10,00.
Programul evenimentului:
-10.00 – 10.15: cafea de bun venit,
-10.15 – 10.45: seminarul “Prin Cultură și Educație în Europa (30 de ani de la lansarea Programului Erasmus)”, sesiune tematică,
-10.45 – 11.30: impresiile și experiențele beneficiarilor programului,
-11.30 – 12.00: „Corpul european de solidaritate”, perspective și priorități,
-12.00 – 12.30: dezbateri, opinii ale participanţilor, concluzii.
Participarea este gratuită.
Vă rugăm să confirmaţi participarea până pe data de 23 februarie 2017, la telefon +40722387524 sau pe mail la gecbucovina@suceava.rdsmail.ro.
În speranţa că ne veţi onora cu prezenţa, vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie şi vă stăm la dispoziţie pentru orice informaţii legate de eveniment

România, două cazuri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor în domeniul pieței interne și liberei circulații a mărfurilor

Comisia a decis miercuri, 15 februarie, să trimită scrisori de punere în întârziere României și Ungariei, pentru că normele lor naționale privind comercializarea cu amănuntul a produselor agricole și alimentare contravin legislației UE. De asemenea, Comisia a trimis avize motivate României, precum și Ciprului, Finlandei și Irlandei, solicitându-le să transpună Directiva privind ambarcațiunile de agrement și motovehiculele nautice (Directiva 2013/53/UE). Detalii.

Aviz motivat pentru România în domeniul pescuitului

Comisia a solicitat României miercuri, 15 februarie, să respecte principiul accesului egal la apele și resursele UE din Marea Neagră. Într-un aviz motivat, Comisia și-a exprimat opinia că România nu a reușit să respecte acest principiu, în urma unei serii de incidente care au implicat nave care arborează pavilionul Bulgariei. Detalii.

Declarații de presă comune

Frans TIMMERMANS, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil pentru mai buna legiferare, relații interinstituționale, statul de drept și Carta drepturilor fundamentale, și Sorin GRINDEANU, prim-ministrul României, vor susține declarații de presă comune, urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri.
Declarațiile pot fi urmărite în direct, începând cu ora 19.30 (ora României), în pagina: http://ec.europa.eu/avservices/ebs/live.cfm?page=1

„Europa ta, părerea ta”

„Europa ta, părerea ta” este o reuniune la care participă tineri europeni din UE și țări candidate pentru a dezbate viitorul Europei, și care va avea loc la sediul Comitetului Economic și Social European (CESE), la Bruxelles, în perioada 30 – 31 martie 2017.
Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu este una dintre cele 33 de școli selectate din cele peste 680 de candidaturi depuse, atât din statele membre ale UE, cât și din 5 țări candidate.
Mai multe detalii în pagina:
https://ec.europa.eu/romania/news/20171602_
elevii_colegiului_virgil_madjaru_la_yeys_ro