Tablou de bord în domeniul transporturilor 2016

Tabloul de bord în domeniul transporturilor, ediția 2016, publicat de Comisia Europeană joi, 27 octombrie, este un document de referință ce compară rezultatele înregistrate de statele membre în 30 de categorii din acest sector. Statele membre vor putea astfel să identifice domeniile care necesită investiții și intervenții prioritare. Detalii.

Internet în bandă largă în România, graţie fondurilor europene

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a aprobat a 2-a fază a proiectului major RO-NET, cu o alocare de 45,7 milioane de euro din Fondul european pentru dezvoltare regională (FEDR).
Început în perioada 2007–2013, proiectul are ca obiectiv extinderea accesului la reţeaua de internet în bandă largă în mediul rural din România, urmărind astfel reducerea decalajului digital din ţară. Detalii.

Noi oportunități de finanțare pentru IMM-urile din România

Comisia Europeană salută semnarea acordului de finanțare dintre Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI) și Guvernul României, acesta fiind primul pas în implementarea inițiativei pentru IMM-uri. Programul are alocate 100 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), dar se estimează că, în combinație cu resurse adiționale de la Grupul BEI și programul Orizont 2020…. Detalii.

Proiectul „Reabilitarea liniei de cale ferată Bucureşti – Constanţa, tronsoanele Bucureşti Nord – Bucureşti Băneasa şi Feteşti – Constanţa”

Comisia Europeană a aprobat recent alocarea a 226,6 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru proiectul retrospectiv „Reabilitarea liniei de cale ferată Bucureşti – Constanţa, tronsoanele Bucureşti Nord – Bucureşti Băneasa şi Feteşti – Constanţa”.
Mai multe detalii în pagina: http://ec.europa.eu/romania/news/17102016_
226milioane_euro_reabilitare_cale_ferata_bucuresti_constanta_ro.htm
.

Un nou portal online dedicat orașelor

Comisia Europeană a lansat miercuri, 12 octombrie, un nou portal online dedicat orașelor pentru a promova schimbul de bune practici și dezvoltarea strategiilor urbane. Ca răspuns la nevoia exprimată de numeroase orașe în cadrul Agendei Urbane a UE, noul portal oferă informații actualizate despre politicile UE precum adaptarea la schimbările climatice, mobilitate sau economia circulară, politici cu impact direct asupra orașelor și zonelor urbane. Portalul oferă, de asemenea, informații clare despre oportunitățile de utilizare a instrumentelor financiare, precum și despre evenimente legate de dezvoltarea urbană.
Mai multe detalii în pagina:

http://ec.europa.eu/romania/news/11102016_
agenda_urbana_noi_surse_informare_orase_ro.htm
.