Comisarul european pentru politică regională, dna Corina CREȚU, va efectua în perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2016 o vizită oficială în România

Comisarul european pentru politică regională, dna Corina CREȚU, va efectua în perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2016 o vizită oficială în România. La începutul vizitei, pe 29 septembrie, înaltul oficial european va participa la o întâlnire cu membrii comisiilor de afaceri europene din Parlamentul României, în intervalul orar 14.00 – 15.00. Pe agenda întâlnirii se vor afla provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană și prioritățile Comisiei Europene pentru următorul an.
Vă invităm să participați la declarațiile de presă, organizate la finalul reuniunii, pe 29 septembrie,  la orele 15.00, la nivelul P1 din Camera Deputaților. Accesul se face pe la intrarea S2, dinspre parcul Izvor. Jurnaliștii care doresc să participe la aceste declarații și nu sunt acreditați la Camera Deputaților sunt rugați să transmită o cerere de acreditare temporară la nr. de fax: 021-312 0827 sau la adresa de email: flux@cdep.ro.
Mai multe detalii despre vizita comisarului european Corina CREȚU în România se găsesc în pagina:

Comisarul european pentru politică regională, dna Corina CREȚU, va efectua în perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2016 o vizită oficială în România

Comisarul european pentru politică regională, dna Corina CREȚU, va efectua în perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2016 o vizită oficială în România, la București și Iași. Comisarul european va avea întâlniri cu membri ai comisiilor de afaceri europene din Parlamentul României, cu reprezentanți ai autorităților centrale și locale, și va participa, la Iași, la un dialog cu cetățenii.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:

http://ec.europa.eu/romania/news/agenda/23092016_
corina_cretu_viziteaza_romania_dialog_cu_cetatenii_iasi_ro.htm

Comisia Europeană a trecut în revistă și prezentat activitatea desfășurată de Grupul la nivel înalt privind simplificarea în favoarea beneficiarilor a fondurilor structurale și de investiții europene (fondurile ESI)

Comisia Europeană a trecut în revistă și prezentat activitatea desfășurată de Grupul la nivel înalt privind simplificarea în favoarea beneficiarilor a fondurilor structurale și de investiții europene (fondurile ESI).
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:

http://ec.europa.eu/romania/news/27092016_
facilitarea_accesului_fonduri_structurale_investitii_europene_ro.htm

Recomandarile privind simplificarea pentru beneficiari a utilizarii fondurilor structurale

Comisarul european Corina CREȚU, responsabil pentru politica regională, și dl Siim KALLAS, președinte al grupului la nivel înalt de experți independenți, vor prezenta recomandările privind simplificarea pentru beneficiari a utilizării fondurilor structurale și de investiții europene. Conferința de presă va putea fi urmărită, începând cu 14.00 (ora României), în pagina:
http://ec.europa.eu/avservices/ebs/live.cfm?page=2

UrbanFest 2016 – Vorbim despre economia circulară și Agenda urbană pentru UE

Festivalul Urban FEST are loc în București / Piața Enescu, între 1 și 4 octombrie 2016. Este organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Primăria Municipiului București și Comisia Europeană – DG REGIO (Direcția Generală de Politică Regională), și se află la a doua ediție. Detalii.

Sărbătorirea Zilei Europene a Limbilor!

Pentru a marca Ziua Europeană a Limbilor (26 septembrie), Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează la București, împreună cu partenerii săi, două evenimente deschise publicului de toate vârstele. Manifestările au în vedere sensibilizarea publicului față de multilingvism, cultivarea diversității culturale și lingvistice și încurajarea învățării limbilor străine. Detalii.

Juvenes Translatores 10: Înscrieți-vă acum!

În perioada 1 septembrie – 20 octombrie, liceele își pot înscrie elevii la concursul anual al Uniunii Europene pentru tinerii traducători, cunoscut sub numele de Juvenes Translatores, la adresa de internet ec.europa.eu/translatores. Formularul online este disponibil în toate limbile oficiale ale UE. 

Mai mult la adresa
http://ec.europa.eu/romania/focus/16092016_
inscrieri_juvenes_translatores_ro.htm

Dublarea investițiilor în locuri de muncă

Comisia a prezentat miercuri, 14 septembrie, modul în care va da un impuls suplimentar investițiilor pentru crearea de locuri de muncă și creștere durabilă. Astfel, ea are în vedere, în primul rând, extinderea, majorarea și consolidarea Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa. Detalii.

Comitetul de selecție responsabil cu evaluarea orașelor românești, candidate la titlul de „Capitală culturală europeană” în 2021

Comitetul de selecție responsabil cu evaluarea orașelor românești, candidate la titlul de „Capitală culturală europeană” în 2021, format din experți independenți, a recomandat ca acest titlu să fie acordat municipiului Timișoara.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:

http://ec.europa.eu/romania/news/16092016_
timisoara_capitala_culturala_europeana_2021_ro.htm

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a susținut discursul despre „Starea Uniunii Europene” 2016

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a susținut discursul despre „Starea Uniunii Europene” 2016, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg. Înaltul oficial european a trecut în revistă realizările din ultimul an și a prezentat prioritățile de acțiune pentru anul următor. Totodată, el a subliniat modul în care Comisia Europeană va aborda cele mai presante provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană.

Mai multe detalii, inclusiv link la versiunea în limba română a discursului, sunt disponibile în comunicatul de presă din pagina:

http://ec.europa.eu/romania/news/14092016_
discurs_starea_uniunii_europene_2016_ro.htm

În pagina de mai jos este disponibilă versiunea în limba română a broșurii ce reunește acest discurs, scrisoarea de intenție adresată președintelui Parlamentului European Martin SCHULZ și reprezentantului Președinției Consiliului UE, prim-ministrul Robert Fico, precum și raportul privind progresele înregistrate în realizarea celor 10 priorități politice ale Comisiei Europene.

http://ec.europa.eu/romania/news/14092016_
discurs_starea_uniunii_europene_2016_ro.htm
.

Cele mai importante momente ale discursului președintelui Juncker pot fi găsite în pagina:

http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I122480&sitelang=en&videolang=INT/EN