Intâlnirea comisarului european Corina Crețu cu ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice Adrian Curaj

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu l-a primit luni, 27 iunie 2016, la Bruxelles, pe ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice din România, Adrian Curaj. Cei doi au discutat despre domeniul cercetării din România, în special despre proiectul „Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics” (ELI-NP) de la Măgurele și despre modul în care acesta poate contribui la dezvoltarea economiei locale și  regionale. Detalii

Declarația comună

Declarația comună a președintelui Parlamentului European Martin SCHULZ, președintelui Consiliului European Donald TUSK, prim-ministrului Mark RUTTE, în numele Președinției rotative a Uniunii Europene, și președintelui Comisiei Europene Jean-Claude JUNCKER este disponibilă online.

Versiunea în engleză:

http://europa.eu/rapid/press-release_STATEMENT-16-2329_en.htm

Versiunea în franceză:

http://europa.eu/rapid/press-release_STATEMENT-16-2329_fr.htm

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a transmis astăzi, 23 iunie 2016, o scrisoare ministrului Transporturilor, Dan Marian Costescu

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a transmis astăzi, 23 iunie 2016, o scrisoare ministrului Transporturilor, Dan Marian Costescu, prin care solicită accelerarea implementării proiectelor din acest domeniu, finanţate prin Fondurile structurale şi de investiţii europene (FESI). Înaltul oficial european îşi exprimă astfel îngrijorarea în legătură cu întârzierile la proiectele de transport din perioada 2007-2013, dar şi cu privire la lipsa de noi proiecte pentru perioada 2014-2020.

Mai multe detalii în comunicatul de presă.

Invitatie la sesiunea “Training/dezbatere de comunicare pe teme europene”

Avem plăcerea să vă invităm la sesiunea “Training/dezbatere de comunicare pe teme europene”, organizată de Centrul de Informare Europe Direct “Bucovina” Suceava, având ca structură gazdă Asociaţia Grupul Ecologic de Colaborare – GEC Bucovina.

Trainer este doamna Cristina Lupu, Director de Programe în cadrul
Centrului pentru Jurnalism Independent Bucureşti.

Temele abordate vor fi: metode inovatoare în jurnalism, abordarea jurnalistică, impactul noilor tehnologii, drepturile omului, cum poate fi abordată tematica europeană în context local şi cum trebuie să se pregatească jurnaliştii pentru următorii ani în care publicul are acces virtual la orice informație.

Sesiunea de trening/dezbatere va avea loc în zilele de 24 – 25 iunie 2016, cu următorul program:

12.30 – 14.00: sesiune de training;

14.00 – 14.15: pauză;

14.15 – 15.45: sesiune de training;

15.45 – 16.30: prânz de lucru;

16.30 – 17.30: sesiune de training / dezbateri şi exprimarea opiniilor participanţilor.

Participarea este gratuită. Se vor elibera certificate de participare la training.

Vă rugăm să confirmaţi participarea până pe data de 22.06.2016.

În speranţa că ne veţi onora cu prezenţa, vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie şi vă stăm la dispoziţie pentru orice informaţii legate de eveniment.

Loreta Cauteş, coordonator CIED

Cea mai mare piață unică din lume: cel mai mare atu al Europei și șansa ei pentru o nouă creștere

Piața unică este o realizare majoră. Permițând persoanelor, serviciilor, bunurilor și capitalurilor să circule liber în cea mai mare economie a lumii — jumătate de miliard de consumatori deserviți de 30 de milioane de companii care generează 14 mii de miliarde de euro — beneficiem cu toții de mai multe posibilități de alegere și de prețuri mai mici. Detalii

Intalnirea Comisarului European Corina Cretu cu Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor varstnice din Romania.

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu l-a primit in data de 14 iunie 2016, la Bruxelles, pe ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România, Dragoş Pîslaru. Cei doi au discutat pe marginea Pachetului naţional anti-sărăcie, a Agendei urbane şi a integrării comunităţilor marginalizate.
Mai multe detalii în comunicatul de presă.

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Phil Hogan a confirmat prelungirea termenului până la care statele membre pot efectua plăți directe

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Phil Hogan a confirmat prelungirea termenului până la care statele membre pot efectua plăți directe, fără reduceri ale ratei de rambursare. Astfel, noul termen-limită pentru plățile directe este 15 octombrie, în loc de 30 iunie.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:

http://ec.europa.eu/romania/news/08062016_derogare_data_limita_plati_directe_ro.htm

Comisia Europeană a aprobat a doua fază a proiectului „Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics” (ELI-NP)

Comisia Europeană a aprobat a doua fază a proiectului „Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics” (ELI-NP), care se derulează la Măgurele, în România. Astfel, peste 140 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională sunt alocate continuării lucrărilor începute în 2013. ELI-NP face parte din proiectul de cercetare paneuropean în domeniul laserelor de foarte mare intensitate ,,Extreme Light Infrastructure” (ELI), derulat în România, Cehia și Ungaria.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:

http://ec.europa.eu/romania/news/10062016_ce_aproba_
faza2_proiect_eli_romania_ro.htm

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a semnat in data de 8 iunie 2016, decizia privind modificarea proiectului major „Extinderea Liniei 4 de metrou, secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti”.

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a semnat in data de 8 iunie 2016, decizia privind modificarea proiectului major „Extinderea Liniei 4 de metrou, secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti”. Decizia vizează eşalonarea proiectului în două faze, între perioadele de programare 2007-2013 şi 2014-2020.
Mai multe detalii în comunicatul de presă.