Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a primit-o in data de 24 mai, la sediul Comisiei Europene din Bruxelles, pe Anca Dragu, ministrul român de Finanţe.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a primit-o in data de 24 mai, la sediul Comisiei Europene din Bruxelles, pe Anca Dragu, ministrul român de Finanţe.
Mai multe detalii în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/24052016_
intalnire_corina_cretu_anca_dragu_ro.htm
.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a participat astăzi, 23 mai 2016, la Bucureşti, la o masă rotundă.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a participat astăzi, 23 mai 2016, la Bucureşti, la o masă rotundă  pe tema construirii, în România, a trei spitale regionale ce beneficiază de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Mai multe detalii în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/23052016_masa_rotunda_dezvoltare_regionala_cluj_craiova_iasi_ro.htm.

Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu, se afla într-o în vizită la București, în perioada 20-23 mai 2016.

Dna Crețu se întâlneste cu înalți demnitari români, precum viceprim-ministrul și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, dl Vasile Dîncu, ministrul Fondurilor Europene, dl Cristian Ghinea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dl Raed Arafat și cu reprezentanți ai Băncii Mondiale și Băncii Europene de Investiții.
Mai multe detalii despre vizita se pot găsi în pagina:

http://ec.europa.eu/romania/news/agenda/19052016_
corina_cretu_viziteaza_romania_ro.htm
.

Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Creţu, a primit-o in data de 19 mai, la sediul Comisiei Europene din Bruxelles, pe Cristiana Paşca Palmer, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din România.

Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Creţu, a primit-o in data de 19 mai, la sediul Comisiei Europene din Bruxelles, pe Cristiana Paşca Palmer, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din România.
Mai multe detalii în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/19052016_intalnire_
corina_cretu_cristina_palmer_ro.htm
.

9 MAI, ziua Europei, celebrată la Suceava

Centrul de Informare EUROPE DIRECT „Bucovina” (CIED Bucovina) având ca structură gazdă Asociaţia Grupul Ecologic de Colaborare – GEC Bucovina, a organizat celebrarea Zilei Europei, în incinta şi parcarea Centrului pentru Tradiţii Bucovinene din Suceava.
Cu această ocazie, a fost lansat Punctul de Informare Europeană găzduit de Centrul pentru Tradiţii Bucovinene Suceava, în baza unui protocol de colaborare al GEC Bucovina cu Primăria Municipiului Suceava, vizând creşterea vizibilităţii CIED pentru publicul larg. S-a vernisat un spaţiu destinat informării şi documentării europene, în care sunt disponibile materiale informative primite de la Reprezentanţa Uniunii Europene în România şi realizate de CIED Bucovina.
Evenimentul a fost dedicat publicului larg şi a constat în manifestări cultural – artistice, concursuri de desene şi de cultură generală privind informaţia europeană, prezentare de proiecte. Au participat peste 320 de persoane, reprezentanţi ai instituţiilor publice (Primăria municipiului Suceava, AJOFM Suceava, Inspectoratul Judeţean Şcolar Suceava), organizaţii neguvernamentale, voluntari.
Au participat şcoli din judeţ şi din municipiul Suceava: Siret (Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă”), Şcheia (Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu”), Fundu Moldovei (Şcoala Gimnazială „Dimitrie Gusti”), Gura Humorului (Şcoala Gimnazială „Petru Comărnescu”), sat Rotunda (Şcoala Gimnazială Rotunda), Liteni (Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu”), Gălăneşti (Şcoala Gimnazială „Samson Bodnărescu”), Suceava (Liceul cu Program Sportiv, Şcoala Gimnazială nr. 1 Suceava, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială nr. 4 Suceava, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava).
“Trebuie să milităm pentru principiile care au stat la baza construcţiei  Europei unite, să acţionăm pentru mai multe dezbateri democratice şi pentru o mai bună integrare europeană” declară Loreta Cauteş, coordonatorul CIED Bucovina.

Invitatie

Avem placerea sa va invitam luni, 9 mai 2016, in intervalul orar 10,00 – 14,00, la celebrarea Zilei Europei in incinta si in parcarea Centrului pentru Traditii Bucovinene din Suceava. Evenimentul este organizat de Centrul de Informare EUROPE DIRECT Bucovina Suceava, avand ca structura gazda Asociatia Grupul Ecologic de Colaborare – GEC Bucovina.
Evenimentul este dedicat publicului larg (copii, elevi, studenti, cetateni) si va consta in manifestari cultural – artistice, concursuri de desene si de cultura generala privind Uniunea Europeana etc.
Va rugam sa confirmati participarea pană pe 5 mai 2016 (deoarece numarul participantilor este limitat la 250 persoane).

Ne puteti contacta la telefon 0230523810 sau  email gecbucovina@suceava.rdsmail.ro.