Comisia Europeana a publicat vineri, 26 februarie 2016, analiza anuala a provocarilor economice si sociale cu care se confrunta statele membre.

Comisia Europeana a publicat vineri, 26 februarie 2016, analiza anuala a provocarilor economice si sociale cu care se confrunta statele membre.
Pentru mai multe detalii va invitam sa consultati urmatoarele documente:
- anuntul de presa integral:
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-332_ro.htm

- raportul de tara pentru Romania:
http://ec.europa.eu/europe2020/pdf/csr2016/cr2016_romania_ro.pdf

- rapoartele tuturor statelor membre sunt disponibile in pagina:
http://ec.europa.eu/europe2020/making-it-happen/country-specific-recommendations/index_en.htm

Ghid de utilizare combinată a diferitelor instrumente financiare

Prioritatea majoră a Comisiei Juncker este să readucă Europa pe curba de creștere și să creeze locuri de muncă, fără a genera noi datorii.Fondul european pentru investiții strategice (FEIS) – nucleul Planului de investiții pentru Europa – și fondurile structurale și de investiții europene (fondurile ESI) joacă amândouă un rol de bază în ceea ce privește crearea de locuri de muncă și creșterea economică.  Detalii…

In direct prin EbS, conferinta de presa sustinuta de vice-presedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen

Va invitam sa urmariti, in direct prin EbS, conferinta de presa sustinuta de vice-presedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen, comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu, si vice-presedintele Bancii Europene de Investitii Ambroise Fayole, prilejuita de publicarea ghidului privind modalitatile de combinare a fondurilor structurale si de investitii europene cu Fondul european pentru investitii strategice.
Conferinta de presa va fi transmisa luni, 22 februarie, cu incepere de la orele 12.00 (ora Romaniei), la adresa:
http://ec.europa.eu/avservices/ebs/live.cfm?page=2

Pentru detalii privind receptia prin satelit va rugam consultati pagina:
http://ec.europa.eu/avservices/ebs/satellite.cfm?sitelang=en

Burse europene: Jurnalisti in dialog

Reprezentanța Comisiei Europene în România împreună cu Freedon House România derulează Programul ”Bursele europene: jurnaliști în dialog”. Programul se adresează exclusiv presei locale din țara noastră, din categoriile:Print, Online, TV, Radio și Blog. Jurnaliștii selectați vor avea prilejul să participe la Seminare în țară și la Vizite de studii la instituțiile europene.
Înscrierea pentru ediția din 2016 a programului „Bursele Europene: Jurnaliști în Dialog” are ca termen limită, data de 19 februarie 2016. Participarea este gratuită.
Pentru participarea la selecție, sunteți rugați să trimiteți CV-ul și un articol, analiză, reportaj ori postare în care ați abordat tematica europeană redactat și publicat în anul 2015, către adresa de email: bej@freedomhouse.ro, cu copie la badila@freedomhouse.ro, până cel târziu în data de 19 februarie 2016.
Mai multe detaliihttp://freedomhouse.ro/bursele-europene-jurnalisti-in-dialog

In direct prin EbS, punctul de presa sustinut de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-ministrul Romaniei, Dacian Ciolos

Va invitam sa urmariti luni, 15 februarie, in direct prin EbS, punctul de presa sustinut de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-ministrul Romaniei, Dacian Ciolos. Evenimentul va avea loc la Bruxelles, cu incepere de la orele 17.30 (ora Romaniei), si va fi transmis la adresa:

http://ec.europa.eu/avservices/ebs/live.cfm?page=1

 Detaliile tehnice privind receptia prin satelit sunt disponibile in pagina:

http://ec.europa.eu/avservices/ebs/satellite.cfm?sitelang=en