Comisia Europeana a publicat miercuri, 27 ianuarie 2016, cele doua rapoarte privind progresele inregistrate de Bulgaria si Romania in cadrul Mecanismului de cooperare si verificare

Comisia Europeana a publicat miercuri, 27 ianuarie 2016, cele doua rapoarte privind progresele inregistrate de Bulgaria si Romania in cadrul Mecanismului de cooperare si verificare. Rapoartele sunt disponibile la adresa:
http://ec.europa.eu/cvm/progress_reports_en.htm
Cele doua comunicate de presa pot fi consultat la adresele:
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-153_en.htm (pentru Bulgaria)
si http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-152_en.htm (pentru Romania)
Fisa informativa este disponibila in pagina
http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-16-154_en.htm

Întâlnire cu viceprim-ministrul şi ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţia cu Mediul de Afaceri, Costin Borc

Comisarul european pentru Politica Regionala Corina Cretu a avut în data de 22 ianuarie 2016, la Bruxelles, o intalnire cu viceprim-ministrul si ministrul Economiei, Comertului si Relatia cu Mediul de Afaceri, Costin Borc. Pentru detalii suplimentare va rugam consultati anuntul de presa disponibil in pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/22012016_intalnire_corina_cretu_costin_borc_ro.htm
Fotografiile din timpul intalnirii sunt disponibile in pagina de internet a EbS:
http://ec.europa.eu/avservices/photo/photoByReportage.cfm?ref=030653&sitelang=en

Mai multă mobilitate, cu ajutorul cardului profesional european

Asistentele medicale, farmaciștii, fizioterapeuții, agenții imobiliari și ghizii montani care doresc să-și practice meseria într-o altă țară europeană decât cea de reședință au la dispoziție de luni, 18 ianuarie, cardul profesional european cu ajutorul căruia își pot atesta calificarea. Cardul facilitează libera circulație a profesioniștilor, prin simplificarea recunoașterii calificărilor profesionale, în toate statele membre UE.  Detalii…

179 de milioane de euro pentru un proiect al Transgaz România

 

Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA va beneficia de un sprijin financiar din partea Uniunii Europene de până la 179 de milioane de euro pentru construcția segmentului românesc al unui gazoduct ce va conecta Bulgaria, România, Ungaria și Austria. Această conexiune este esențială deoarece va permite aprovizionarea pieței europene cu gaze naturale, inclusiv gaz natural lichefiat (GNL), din regiunea caspică.  Detalii…

Comunicarea Comisiei Europene adoptata in decembrie 2015 privind contributia Fondurilor Structurale si de Investitii Europene (ESI) la strategia de crestere a UE, Planul de Investitii si prioritatile Comisiei pentru urmatorul deceniu

Comisarul european Corina Cretu a prezentat joi, 14 ianuarie, in fata Comisiei pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European, comunicarea Comisiei Europene adoptata in decembrie 2015 privind contributia Fondurilor Structurale si de Investitii Europene (ESI) la strategia de crestere a UE, Planul de Investitii si prioritatile Comisiei pentru urmatorul deceniu.
Pentru mai multe detalii va rugam consultati anuntul de presa disponibil la adresa:
http://ec.europa.eu/romania/news/14012016_prima_
intilnire_corina_cretu_comisia_dezvoltare_regionala_pe_ro.htm

Conferinţă de presă cu ocazia lansării Preşedinţiei olandeze a Consiliului Uniunii Europene

Ambasadorul Regatului Tarilor de Jos in Romania, dna Stella Ronner-Grubacic, ministrul Afacerilor Externe al Romaniei, dl Lazar Comanescu, si seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, dna Angela Filote, vor sustine luni, 11 ianuarie 2016, orele 10.00, o conferinta de presa cu ocazia lansarii Presedintiei olandeze a Consiliului Uniunii Europene (ianuarie – iunie 2016).
Evenimentul va avea loc la Reprezentanta Comisiei Europene in Romania (str. Vasile Lascar, nr. 31, sala de conferinte de la etajul 1). Accesul presei este posibil cu incepere de la orele 09.30.
Jurnalistii interesati sa participe la eveniment sunt rugati sa confirme prezenta prin e-mail la adresa razvan.szabo@ec.europa.eu, pana cel mai tarziu duminică, 10 ianuarie 2016, orele 21.00.