„Deschide uşa, creştine!”

Reprezentanţii Centrului de Informare EUROPE DIRECT – “ Bucovina” Suceava, au fost invitaţi şi au participat la serbarea „Deschide uşa, creştine!”, organizată de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava.
Mai multe despre eveniment gasiti aici.

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, s-a intalnit joi, 17 decembrie, la Bucuresti, cu reprezentantii World Vision Romania

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, s-a intalnit joi, 17 decembrie, la Bucuresti, cu reprezentantii World Vision Romania pentru a discuta despre contributia Fondurilor Europene Structurale si de Investitii la aplicarea recomandarilor din recentul raport ONU privind saracia extrema si drepturile omului.
Pentru informatii suplimentare va rugam consultati comunicatul de presa.

Comisia Europeana a propus marti, 15 decembrie, infiintarea unei noi agentii responsabile cu paza de coasta si supravegherea frontierelor externe ale Uniunii

Comisia Europeana a propus marti, 15 decembrie, infiintarea unei noi agentii responsabile cu paza de coasta si supravegherea frontierelor externe ale Uniunii.
Pentru mai multe detalii va rugam consultati comunicatul de presa disponibil in pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/15122015_protectie_sporita_
frontiere_externe_ro.htm

Sesiunea de informare privind Munca si Viata in Olanda

Sesiunea de informare privind Munca si Viata in Olanda, care a avut loc pe 17 noiembrie 2015, la sediul Asociatiei GEC Bucovina in Suceava, a fost organizata de Ambsada Olandei in Romania, cu sprijinul Centrului Diecezan Caritas Iasi, al Confederatiei Caritas Romania si al al Centrului de Informare Europe Direct Bucovina Suceava.
Credem ca buna informare se poate dovedi decisiva in găsirea unui loc de muncă si in integrarea in comunitatea de destinatie, precum si pentru evitarea pericolelor legate de contracte de lucru nefavorabile sau chiar de exploatare prin muncă. Este important ca atunci cand se informeaza, persoanele interesate, sa ia in calcul atat aspecte legate de munca (contract, salariu, drepturi si obligatii), cat si si aspecte legate de viata si costurile vietii in respectiva tara (locuinta, transport, asigurare de sanatate, taxe, scoala pentru copii etc).
Prezentarea care s-a facut in cadrul sesiunii poate fi vizualizata aici.
Sursele de verificare a existentei unor agentii de recrutare, plasare sau a angajatorilor din Romania:

 Mai multe informatii despre Viata si Munca in Olanda

Reprezentanta Comisiei Europene organizeaza marti, 8 decembrie 2015, conferinta intitulata “Managementul resurselor umane in administratia publica“, reprezentand cea de-a doua intalnire a platformei de dialog pentru dezvoltarea administratiei publice in Romania.
Evenimentul va avea loc la sediul Reprezentantei CE din strada Vasile Lascar 31, sala Nicolae Titulescu (etajul 1), cu începere de la orele 09.30. Accesul participantilor este permis de la orele 09.00.
Pentru informatii suplimentare va rugam consultati pagina de internet a evenimentului

http://ec.europa.eu/romania/news/agenda/07122015_managementul_
resurselor_umane_administratia_publica_ro.htm

 Proiectul de agenda al conferintei

http://ec.europa.eu/romania/images/07122015_agenda.pdf