Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării

Comisarul european pentru politica regională Corina Crețu se alătură joi, 29 octombrie, reprezentanților la nivel înalt din cele 14 țări (9 state membre ale UE și 5 țări din afara UE) care participă la macroregiunea Dunării, pentru a face un bilanț al progreselor înregistrate și pentru a decide cu privire la modul în care să dezvolte regiunea în viitor. Dezbaterea se va concentra asupra tuturor aspectelor relevante pentru o creștere inteligentă, socială și durabilă în regiunea Dunării: formare și spirit antreprenorial, inovare în sectoare cheie, cum ar fi energia, turismul, mediul și securitatea și provocările guvernanței pe mai multe niveluri.
Mai multe informaţii:
http://ec.europa.eu/romania/news/29102015_strategia_dunarii_ro.htm

Concurs de fotojurnalism

Europe Direct Nord-Est lanseaza concursul de fotojurnalism cu tema “2015 – Anul European pentru Dezvoltare”.
Competitia este adresata jurnalistilor profesionisti si amatori deopotriva, din intreaga Regiune de Nord-Est, care au misiunea de a surprinde imagini care sa reflecte dezvoltarea, progresele realizate in regiunea noastra europeana.
Asteptam fotografii din toata regiunea, in perioada 27 octombrie – 13 noiembrie 2015, la adresa europedirect@adrnordest.ro. Miza acestui concurs este participarea gratuita la trainingul de fotojurnalism si dezbateri pe teme europene, organizat in perioada 18-20 noiembrie, la Durau – un eveniment realizat in colaborare de catre Centrele Europe Direct Nord-Est, Comanesti, Targoviste si Mizil.
Tot ce trebuie sa stiti, regulament, formular de inscriere – accesibil pe website-ul Europe Direct Nord-Est, la adresa: http://www.cedne.ro/stiri-s32/concurs-de-fotojurnalism-cu-tema-2015-anul-european-pentru-dezvoltare/ 

Comisarul european pentru comert Cecilia Malmstrom se va afla la Bucuresti vineri, 16 octombrie

Comisarul european pentru comert Cecilia Malmstrom se va afla la Bucuresti vineri, 16 octombrie, pentru a discuta despre stadiul negocierilor privind Parteneriatul transatlantic pentru comert si investitii (TTIP) cu membri ai Parlamentului Romaniei, precum și cu reprezentanti ai societatii civile, sindicatelor, sectorului agricol si industriei.
Comisarul Malmstrom va sustine un discurs in deschiderea conferintei „TTIP: Romania’s Voice” si va participa, de asemenea, la conferinta de presa organizata imediat dupa sesiunea de deschidere.
Pentru mai multe detalii privind programul vizitei va rugam sa consultati anuntul de presa disponibil in pagina de internet
http://ec.europa.eu/romania/news/agenda/08102015_vizita_comisar_cecilia_malmstrom_ro.htm

Comisarul european pentru politici regionale Corina Cretu s-a intalnit în ziua de 6 octombrie, la Atena, cu prim-ministrul Republicii Elene Alexis Tsipras

Comisarul european pentru politici regionale Corina Cretu s-a intalnit în ziua de 6 octombrie, la Atena, cu prim-ministrul Republicii Elene Alexis Tsipras, pentru a discuta masurile exceptionale pentru Grecia si modul de actiune comun in problema migratiei. Pentru mai multe detalii va rugam consultati comunicatul de presa.

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, s-a întâlnit cu ministrul grec al Economiei, Giorgios Stathakis, și cu ministrul-delegat pentru Fonduri Europene, Alexis Charitsis

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, s-a întâlnit cu ministrul grec al Economiei, Giorgios Stathakis, și cu ministrul-delegat pentru Fonduri Europene, Alexis Charitsis.
Textul declarației de presă susținute de oficialul european după acestă întâlnire este disponibil în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/05102015_intalnire_corina_cretu_
ministru_stathakis_si_ministru_charitsis_ro.htm