Stimularea inovării și a spiritului antreprenorial

Stimularea inovării și a spiritului antreprenorial, conservarea patrimoniului natural și cultural din regiunea Dunării, îmbunătățirea conectivității și sprijinirea tranziției înspre o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon vor constitui elementul central al noului „Program de cooperare transnațională pentru regiunea Dunării”, recent adoptat.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/21082015_fonduri_
cooperare_regiunea_dunarii_ro.htm

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a participat sâmbătă, 15 august, la manifestări culturale și religioase în județul Suceava

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a participat sâmbătă, 15 august, la manifestări culturale și religioase în județul Suceava. Oficialul european a vizitat Mănăstirea Putna și Cetatea de Scaun a Sucevei – locuri încărcate de istorie, unde se derulează în prezent două dintre proiectele cu finanțare europeană din județ.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/16082015_corina_cretu_vizita_suceava_ro.htm

Comisarul european pentru politici regionale, dna Corina Crețu, va efectua o vizită oficială în județul Suceava, în data de 15 august 2015

Comisarul european pentru politici regionale, dna Corina Crețu, va efectua o vizită oficială în județul Suceava, în data de 15 august 2015.
Mai multe detalii despre vizită și programul ei sunt disponibile în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/agenda/14082015_
comisarul_corina_cretu_viziteaza_romania_ro.htm

Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale

„Sunt bucuroasă să pot anunța astăzi, 6 august 2015, că aproape 8,5 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene sunt disponibili pentru România, în urma aprobării Deciziei Comisiei de către Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene. Am propus acordarea acestui ajutor în aprilie 2015 când am transmis propunerea noastră celor două instituții.”
-      Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale –
Mai multe detalii în declarația de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/06082015_ajutor_
romania_fondul_solidaritate_uniunii_europene_ro.htm

Noul program transfrontalier Interreg IPA Romania – Serbia

Comisia Europeana a adoptat in data de 7 august 2015, noul program transfrontalier Interreg IPA Romania – Serbia. Cu o valoare de peste 88 de milioane de euro (75 de milioane de euro din Instrumentul de Asistenta pentru Preaderare (IPA)), programul se va concentra pe dezvoltarea unor infrastructuri de transport transfrontalier eficiente si ecologice.
Pentru detalii suplimentare va rugam consultati comunicatul de presa disponibil in pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/07082015_investitii_
regiunea_frontaliera_romania_serbia_ro.htm

54 milioane de euro pentru programul de cooperare transfrontalieră Grecia-Cipru

54 milioane de euro, din care 46 de milioane provin din Fondul european de dezvoltare regională, au fost alocate programului de cooperare transfrontalieră dintre Grecia și Cipru. Nouă regiuni grecești și Cipru, în totalitatea sa, vor primi asistență pentru dezvoltarea economiei prin măsuri de ocupare a forței de muncă, reabilitare a infrastructurii și de protecție a mediului.
Detalii…

53% dintre români consideră că au control parțial asupra datelor personale furnizate on-line

53% dintre români consideră că dețin doar un control parțial asupra datelor personale furnizate on-line, iar 71% dintre ei își exprimă îngrijorarea asupra faptului că autoritățile și companiile private ce dețin astfel de date le pot folosi și pentru alte scopuri decât cele pentru care au fost colectate și, mai mult, fără a fi obligate să informeze în acest sens.
Detalii…