Comisia Europeană a inițiat două investigații

Comisia Europeană a inițiat două investigații aprofundate separate pentru a stabili dacă măsurile adoptate în favoarea a două aeroporturi din Transilvania (Aeroportul Internațional Cluj-Napoca și Aeroportul Transilvania Târgu Mureș, aflate în proprietatea statului) și a transportatorilor aerieni care le utilizează (în principal Wizz Air) sunt conforme cu normele UE privind ajutoarele de stat.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/31072015_ajutor_de_stat_romania_transport_aerian_ro.htm

Proiect românesc de inovare socială

Unul dintre cele 30 de proiecte selectate în semifinala Concursului European de Inovare Socială este din România. El propune o nouă generație de băuturi funcționale cu impact pozitiv asupra sănătății gastrointestinale, ambalate în recipiente inteligente și având costuri reduse.
Detalii…

3,5 milioane de euro pentru sprijinirea lucrătorilor români în 2014

Comisia Europeană a pus la dispoziția României, în 2014, prin Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEG), peste 3,5 milioane de euro pentru sprijinirea lucrătorilor disponibilizați, ca urmare a crizei economice și a efectelor globalizării. Această sumă a fost folosită pentru creșterea șanselor de angajare și identificarea de noi oportunități de locuri de muncă pentru 1000 de foști angajați ai companiei siderurgice Mechel.
Detalii…

Acord comercial de un bilion de euro

Taxele vamale urmează să fie eliminate pentru 201 produse de înaltă tehnologie în următorii 4 ani. Acesta este principalul rezultat al negocierilor de extindere a Acordului pentru Tehnologia Informațională (ITA), la care au participat Uniunea Europeană (UE), Statele Unite ale Americii, China și marea majoritate a membrilor Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).
Detalii…

Expoziţie de pictură Ion Grigore

La Muzeul Ion Irimescu din Fălticeni, a avut loc în ziua de 19 iulie 2015 vernisajul Expoziţiei de pictură ION GRIGORE.  Reprezentanţii Centrului de Informare Europe Direct – “Bucovina” Suceava au fost invitaţi să participe la acest eveniment, care se înscrie în cadrul manifestărilor Zilelor municipiului Fălticeni, ediţia 2015.
Pentru mai multe informaţii şi imagini de la eveniment vezi  Galerie foto.

Comisia Europeana a publicat planul de ajutorare a Greciei

Comisia Europeana a publicat in ziua de 15 iulie 2015, planul de ajutorare a Greciei in vederea maximizarii gradului de utilizare a fondurilor Uniunii Europene. Comunicatul de presa este disponibil in pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/150715_un_nou_inceput_pentru_grecia_ro.htm
Inregistrarea conferintei de presa sustinute de vicepresedintele Comisiei Europene responsabil cu moneda euro si dialog social Valdis Dombrovskis:
http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I107231
Inregistrarea conferintei de presa sustinute de comisarul european pentru politici regionale Corina Cretu
http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I107223
Sesiunea de intrebari si raspunsuri
http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I107224