Comisia Europeană a adoptat Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru România

Comisia Europeană a adoptat Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru România, în valoare de 8,2 miliarde euro. Din aceștia, 6,7 miliarde provin din Fondul European de Dezvoltare Regională.
Adoptarea a fost urmată de o ceremonie de semnare simbolică organizată la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles, la care au participat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu și ministrul dezvoltării regionale și administrației publice Sevil Shhaideh.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/23062015_adoptare_
program_operational_romania_ro.htm

Interviu

Interviul acordat de d-na Angela Ioanovici de la EUROPE DIRECT Bucovina Suceava, postului de Radio USV poate fi ascultat aici.

.

Comisarul pentru politică regională Corina Crețu

In data de 16 iunie 2015, comisarul pentru politică regională Corina Crețu a anunțat, în cadrul unei reuniuni cu prim-ministrul bulgar Boyko Borissov, adoptarea de către Comisia Europeană a celor două Programe Operaționale “Mediu” și “Dezvoltare Regională” pentru Bulgaria.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/16062015_corina_cretu_
boyko_borissov_lansat_ultimele_programe_operationale_bulgariei_ro.htm

Comisia Europeană trimite România în fața Curții de Justiție a UE pentru că nu a adoptat un plan de urgență pentru cazul întreruperii aprovizionării cu gaze

Comisia Europeană trimite România în fața Curții de Justiție a UE pentru că nu a adoptat un plan de urgență pentru cazul întreruperii aprovizionării cu gaze, potrivit normelor europene în vigoare.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/18062015_procedura_
neindeplinire_obligatii_plan_urgenta_aprovizionare_gaze_ro.htm

România este unul dintre cele 5 state membre ale UE, împreună cu Austria, Olanda, Slovacia și Suedia, care trebuie să rezilieze tratatele bilaterale de investiții intra-UE

România este unul dintre cele 5 state membre ale UE, împreună cu Austria, Olanda, Slovacia și Suedia, care trebuie să rezilieze tratatele bilaterale de investiții intra-UE încă în vigoare. Comisia Europeană a trimis celor 5 țări o notificare oficială de întârziere în îndeplinirea obligațiilor de stat membru.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/18062015_procedura_
neindeplinire_obligatii_tratate_bilaterale_investitii_ro.htm

Contractele de furnizare a energiei electrice semnate de Hidroelectrica

Contractele de furnizare a energiei electrice semnate de Hidroelectrica, întreprinderea de stat producătoare de energie electrică din România, cu anumiți comercianți din domeniul energiei și clienți din sectorul industrial nu au implicat un ajutor de stat – este concluzia Comisiei Europene în urma unei anchete aprofundate.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/12062015_contractele_hidroelectrica_clienti_nureprezinta_ajutor_de_stat_ro.htm