Cetățenii și companiile din România și Uniunea Europeană au nevoie de o gamă variată de opțiuni în domeniul energetic și de prețuri accesibile

Cetățenii și companiile din România și Uniunea Europeană au nevoie de o gamă variată de opțiuni în domeniul energetic și de prețuri accesibile. Energia ar trebui să fie sigură și durabilă, să respecte mediul înconjurător, iar întreg sectorul energetic ar trebui să fie caracterizat de un nivel mai ridicat de concurență și libertate de alegere pentru consumatori.
Comisia Europeană a prezentat, în data de 25 februarie 2015, strategia privind realizarea unei veritabile Uniuni energetice europene.
Mai multe detalii în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/25022015_ce_strategia_creare_uniune_energetica_ro.htm

Comisia Europeană a decis pe 25 februarie 2015, inițierea procedurii de dezechilibru macroeconomic în cazul României.

România se confruntă cu dezechilibre macroeconomice, ce necesită monitorizare și o serie de măsuri de politică în domeniu. În cadrul celor 3 programe succesive UE-FMI, dezechilibrele interne și externe au fost reduse în mod semnificativ. Cu toate acestea, riscurile legate de situația negativă relativ importantă a investițiilor străine nete și o capacitate de export slabă pe termen mediu necesită atenție. Deși stabilitatea sectorului financiar a fost menținută până în prezent, vulnerabilitatea internă și externă a sectorului bancar există în continuare.
Pachetul de decizii urmează să fie discutat de către Consiliul de afaceri economice și financiare (ECOFIN) în luna martie.
Pagini utile:
Comunicatul de presă integral
Înregistrarea declarației vicepreședintelui Comisiei Europene Valdis DOMBROVSKIS, responsabil pentru moneda euro și dialog social
Înregistrarea declarației comisarului european Pierre MOSCOVICI, responsabil pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vămi
Înregistrarea sesiunii de întrebări și răspunsuri
Mecanismul Semestrului european
Persoane de contact:
Annika BREIDTHARDT (+ 32 2 295 61 53)
Audrey AUGIER (+32 2 297 16 07)
Annikky LAMP (+32 2 295 61 51)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email 

Câștigătoarea din România a concursului Juvenes Translatores

Câștigătoarea din România a concursului Juvenes Translatores se numește Maria Flavia Tohăneanu și este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Carol I” din Craiova, județul Dolj.
Ediția 2014/2015 a concursului a fost organizată în luna noiembrie a anului trecut. Peste 3.000 de adolescenți din 740 de școli, dintre care 32 de licee românești, au participat în concurs. Cei 28 de liceeni care au câștigat concursul (câte unul din fiecare stat membru) vor călători la Bruxelles, în luna aprilie, pentru a participa la ceremonia de decernare a premiilor, desfășurată în prezența dnei Kristalina Georgieva, vicepreședinte al Comisiei Europene.
Mai multe detalii pe această temă sunt disponibile în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/02022015_castigatoarea_
concursului_juvenes_translatores_ro.htm