Comisia Europeana a publicat miercuri, 28 ianuarie 2015, cele doua rapoarte privind progresele inregistrate de Bulgaria si Romania in cadrul Mecanismului de cooperare si verificare

Comisia Europeana a publicat miercuri, 28 ianuarie 2015, cele doua rapoarte privind progresele inregistrate de Bulgaria si Romania in cadrul Mecanismului de cooperare si verificare. Rapoartele vor fi disponibile in scurt timp la adresa:
http://ec.europa.eu/cvm/progress_reports_en.htm
Cele doua comunicate de presa pot fi consultat la adresele:
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-3821_en.htm (pentru Bulgaria)
si
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-3822_ro.htm (pentru Romania)
Fisele informative sunt disponibile la adresele:
http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-15-3825_en.htm (pentru Bulgaria)
si
http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-15-3824_ro.htm (pentru Romania)
Declaratia sefului Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, dna Angela Filote, in urma publicarii raportului MCV:
https://www.youtube.com/watch?v=w7qujBwLiKw 

E.S. Ambasadorul Letoniei, Ilgvars Kļava, Ministrul Afacerilor Externe al Romaniei, Bogdan Aurescu, si Sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Filote, vor sustine miercuri, 21 ianuarie 2015, orele 9.30, o conferinta de presa

E.S. Ambasadorul Letoniei, Ilgvars Kļava, Ministrul Afacerilor Externe al Romaniei, Bogdan Aurescu, si Sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Filote, vor sustine miercuri, 21 ianuarie 2015, orele 9.30, o conferinta de presa cu ocazia lansarii Presedintiei letone a Consiliului Uniunii Europene (ianuarie-iunie 2015).
Evenimentul va avea loc la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania din strada Vasile Lascar 31 (sala de conferinte de la etajul 1). Accesul presei este posibil cu incepere de la orele 09.00.
Jurnalistii interesati sa participe la eveniment sunt rugati sa confirme prezenta la adresa de e-mail razvan.szabo@ec.europa.eu sau la telefon 0212035408, pana cel mai tarziu marti, 20 ianuarie 2015, orele 16.00 (in cazul in care nu s-au acreditat deja la Ministerul Afacerilor Externe). 

Produsul Intern Brut pe cap de locuitor a crescut in România

Produsul Intern Brut pe cap de locuitor a crescut in România cu mai mult de 10% din 2007 până în prezent, o excepție pozitivă la nivel european, conform celui mai recent raport publicat de Comisia Europeană. Totodată, spre deosebire de alte state membre, România a avut o politică de ridicare sau protecție a plafonului minim de salarizare, ce a condus la reducerea discrepanțelor salariale.
Mai multe detalii despre cea mai recentă analiză anuală privind ocuparea forței de muncă și situația socială în UE în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/15012015_analiza_fortei_de_munca_ro.htm