Vizita membrilor clubului ECO MONTAN BUCOVINA Rădăuţi

În data de 15 august 2013 , membri ai Clubului ECO MONTAN Bucovina Rădăuţi au făcut o vizită la Centrul de Informare EUROPE DIRECT – “Bucovina” Suceava. Tinerii şi-au manifestat interesul asupra activităţilor centrului şi şi-au exprimat dorinţa de a colabora în diferite acţiuni viitoare. De asemenea, au dorit să cunoască  programele cu finanţare europeană active, la care organizaţia lor ar putea aplica. Deşi a fost o mare sărbătoare a creştinilor ortodocşi, ne-am bucurat că şi în această zi, centrul nostru a fost vizitat de tineri interesaţi în a fi activi şi a face ceva pentru protejarea mediului şi dezvoltarea eco turismului în zona Rădăuţi şi judeţul Suceava.

Europenii sunt tot mai dornici să adopte noile tehnologii

Europenii sunt tot mai dornici să adopte noile tehnologii, după cum reiese din ultimul sondaj la nivelul UE. Deși europenii sunt deschiși la oportunitățile oferite de noile instrumente și servicii, după cum reiese din cifrele privind noile abonamente la internet și privind utilizarea internetului pentru efectuarea de apeluri vocale, ei se gândesc de două ori înainte de a efectua un apel telefonic sau de a se conecta la internet, din cauza costurilor aferente acestor servicii.

 Românii sunt printre cetățenii europeni cu ponderea cea mai mică de abonamente telefonice cu acces la internet (sub 35%) și care își limitează atât timpul petrecut online (45%), cât și cel al conversațiilor de pe mobil pe fix (71%), din cauza costurilor.

 Comunicatul de presă integral este disponibil în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/13082013_comunicatii_mobile_largime_banda_ro.htm

Noul proiect „e-SENS” (Electronic Simple European Networked Services), în care Comisia Europeană investește 13,7 de milioane de euro

Noul proiect „e-SENS” (Electronic Simple European Networked Services), în care Comisia Europeană investește 13,7 de milioane de euro, va contribui la dezvoltarea de servicii publice digitale care sprijină întreprinderile să își desfășoare activitatea atât în țara lor, cât și în alte state membre ale UE – inclusiv să demareze o afacere, să îndeplinească cerințele legale și să participe la licitații publice. De asemenea, proiectul va conecta serviciile digitale naționale destinate cetățenilor care vizitează un alt stat membru în scop turistic, pentru a munci sau a studia. România este unul dintre cele 20 de state partenere în proiect. Comunicatul de presă integral este disponibil în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/14082013_servicii_publice_digitale_transfrontaliere_ro.htm 

Oameni de știință din Elveția, Germania și Franța au proiectat și au construit primii ochi artificiali curbați compuși

După ce au analizat modul în care funcționează ochii insectelor, oameni de știință din Elveția, Germania și Franța au proiectat și au construit primii ochi artificiali curbați compuși, pe deplin funcționali. Proiectul „CURVACE” a primit o finanțare de 2 milioane de euro din fonduri UE pentru a dezvolta ochi de „insectă” în miniatură, ochi cu un mare potențial industrial în domeniul roboticii mobile, al îmbrăcăminții inteligente și al aplicațiilor medicale. Comunicatul de presă integral se găsește în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/14082013_agenda_digitala_ochi_de_insecta_artificiali_ro.htm

Serviciile vamale din UE au reținut aproape 40 de milioane de produse suspectate de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală (DPI)

Serviciile vamale din UE au reținut aproape 40 de milioane de produse suspectate de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală (DPI), în 2012, potrivit raportului anual al Comisiei privind acțiunile vamale pentru protejarea DPI. Deși această cifră este mai mică decât cifra din 2011, valoarea mărfurilor interceptate este în continuare ridicată, la aproape 1 miliard de euro. Raportul publicat furnizează, de asemenea, date statistice privind tipul, proveniența și metoda de transport ale produselor contrafăcute reținute la frontierele externe ale UE. Țigaretele au reprezentat un număr mare de interceptări (31%), diverse mărfuri (de ex., sticle, lămpi, adezivi, baterii, detergent pudră etc.) au reprezentat cea de-a doua categorie ca importanță (12%), urmată de materiale de ambalare (10%). Coletele poștale și de curierat au reprezentat în continuare aproximativ 70% dintre intervențiile vamale în 2012, cu 23% de rețineri în domeniul traficului poștal privind medicamentele. Comunicatul de presă integral se găsește în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/05082013_protejare_drepturi_proprietate_intelectuala_ro.htm

Echipele Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene (CE) şi Băncii Mondiale (BM) au efectuat o vizită la Bucureşti în perioada 17 – 31 iulie

Echipele Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene (CE) şi Băncii Mondiale (BM)  au efectuat o vizită la Bucureşti în perioada 17 – 31 iulie. Misiunea a ajuns, la nivel tehnic, la un acord cu autorităţile în legătură cu un nou program economic ce ar putea fi susţinut de un Acord Stand-By (ASB) pe 24 de luni cu FMI, sub rezerva aprobării de către Consiliul de Conducere al FMI, şi de o asistenţă în cadrul facilităţii pentru Balanţa de Plăţi (BP) din partea Uniunii Europene, sub rezerva aprobării de căre Comitetul Economic şi Financiar al UE. Accesul la finanţare propus s-ar situa în jurul valorii totale de 4 miliarde Euro, împărţit în mod egal între FMI şi CE. Autorităţile intenţionează să trateze aceste acorduri ca fiind de natură preventivă. Comunicatul de presă integral este disponibil în pagina:

 http://ec.europa.eu/romania/news/31072013_noul_program_economic_romania_ro.htm

Responsabilii GÉANT, rețeaua paneuropeană ultra-rapidă de cercetare care a contribuit la descoperirea bozonului Higgs

Responsabilii GÉANT, rețeaua paneuropeană ultra-rapidă de cercetare care a contribuit la descoperirea bozonului Higgs, au anunțat că, mulțumită unei modernizări majore a rețelei, aceasta ar putea atinge viteze de până la 2 Tbps (terabiți pe secundă). Începând de miercuri, 31 iulie, capacitatea maximă disponibilă în rețeaua centrală este de 500 Gbps. Aceasta înseamnă că utilizatori individuali din 32.000 de universități, instituții de învățământ superior, institute de cercetare, școli, biblioteci, muzee, arhive naționale și spitale pot transfera date la viteze de până la 100 Gbps. Comunicatul de presă integral este disponibil în pagina:

 http://ec.europa.eu/romania/news/31072013_reteaua_europeana_dedicata_stiintei_ro.htm

 Înregistrarea anunțului de presă pe această temă poate fi urmărită în pagina:

 http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I081077

Un nou studiu al Comisiei Europene confirmă că marea majoritate a cetățenilor europeni aleg să utilizeze conexiunea Wi-Fi la internet

Un nou studiu al Comisiei Europene confirmă că marea majoritate a cetățenilor europeni aleg să utilizeze conexiunea Wi-Fi la internet, iar tendința va continua. 71% din volumul total al traficului de date fără fir din UE din 2012 a avut drept destinație telefoanele inteligente și tabletele care folosesc conexiunea Wi-Fi, această valoare putând crește la 78% până în 2016. Aceste rezultate surprinzătoare indică modul în care tarifele mai mici pe care le plătesc consumatorii pentru a utiliza punctele de acces la internet fără fir schimbă comportamentele, iar studiul recomandă să se pună la dispoziție frecvențe suplimentare în toată Uniunea Europeană pentru a sprijini această cerere în creștere. Comunicatul de presă integral se găsește în pagina:

 http://ec.europa.eu/romania/news/01082013_conexiune_wifi_ro.htm

 Înregistrarea anunțului de presă pe această temă poate fi urmărită în pagina:

 http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I081078