Lansare Centrul de Informare Europe Direct – „BUCOVINA” – Suceava

Lansare Centrul de Informare Europe Direct – „Bucovina” Suceava

Începând cu luna ianuarie 2013, în municipiul Suceava funcționează un Centru de informare al Uniunii Europene. În cadrul competiției de proiecte organizate anul trecut, Reprezentanța Comisiei Europene la București a selectat structurile gazdă pentru centrele EUROPE DIRECT care vor funcționa în perioada 2013-2017.

Imagine lansare centru Europe Direct Bucovina Suceava

Numele oficial al centrului este Centrul de Informare EUROPE DIRECT – „Bucovina” Suceava, iar sediul său este  în Suceava, str. Nicolae Bălcescu, nr. 1, parter.  Noul Centru EUROPE DIRECT se definește ca un punct de contact local pentru toate instituțiile Uniunii Europene, completând și susținând activitatea Reprezentanței Comisiei Europene și a Birourilor de Informare ale Parlamentului European la nivel local și regional.

Prin cooperarea cu alți parteneri de informare activi, Centrul de informare sporește capacitatea de comunicare a Uniunii Europene, datorită bunei coordonări și contactelor permanente cu celelalte rețele de informare și asistență ale Uniunii Europene, în diferite domenii specifice.

Misiunea Centrului este de a oferi informații, consiliere, asistență și răspunsuri la întrebări privind Uniunea Europeană, drepturile cetățenilor în general, şi ale tinerilor, libera circulaţie  a persoanelor şi mărfurilor, legislația europeană şi naţională, politicile publice, programele și oportunitățile de finanțare, prioritățile Uniunii Europene (între care, strategia de creștere economică „Europa 2020”). De asemenea, misiunea Centrului de informare este de a promova cetățenia participativă şi stimularea dezbaterii publice, prin intermediul instrumentelor specifice de comunicare (site internet, mijloace de comunicare sociale, publicații, comunicate de presă etc.) și prin interacțiunea cu cei interesaţi, multiplicatori și presă la nivel local și regional. Misiunea Centrului se realizează prin organizarea de evenimente, publicaţii electronice, comunicarea cu reţelele specializate şi cu media, contactul direct cu cei interesaţi, la sediul acestuia.

Centrul de Informare EUROPE DIRECT –  „Bucovina” Suceava este un proiect finanţat de Comisia Europeană.

„Nu coalizăm state, ci unim oameni”, afirma Jean Monnet în 1952. Sensibilizarea opiniei publice cu privire la Uniunea Europeană şi implicarea cetăţenilor în activităţile acesteia reprezintă marea provocare la care trebuie să facă faţă instituţiile europene în prezent.

Datele de contact ale Centrului de Informare EUROPE DIRECT – „Bucovina” sunt: Suceava, str. Nicolae Bălcescu, nr.1, parter, tel/fax. 0230/523810, fax. 0230/523810, e-mail: gecbucovina@rdslink.ro.