Invitatie – premierea concursului Lider European

Reprezentanța Comisiei Europene în România are plăcerea de a vă invita să participați la festivitatea de premiere a proiectelor finaliste din cadrul Concursului Lider European. Câștigătorii vor fi premiați de către comisarul european pentru politică regională Corina Crețu.
Festivitatea de premiere va avea loc marți, 19/12/2017, începând cu ora 12.00, la SPAȚIUL PUBLIC EUROPEAN (Str. Vasile Lascăr, nr. 31 București).
Puteți găsi mai multe detalii în invitație.

Declarație comună privind prioritățile legislative UE 2018-2019

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a semnat joi, 14 decembrie, noua Declarație comună privind prioritățile legislative ale UE pentru 2018-2019. Ceilalți semnatari au fost președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și Jüri Ratas, deținătorul președinției prin rotație a Consiliului și prim-ministrul Estoniei.
Declarația prezintă 31 de propuneri legislative noi formulate de Comisie, care vor fi tratate cu prioritate de Parlamentul European și de Consiliu pentru a putea fi adoptate sau pentru a se realiza progrese substanțiale până la alegerile pentru Parlamentul European din 2019.
Comunicatul de presă

Mai multă transparență în evaluările științifice

Într-o comunicare adoptată în 12 decembrie, Comisia Europeană a răspuns inițiativei cetățenești europene (ICE) „Interzicerea glifosatului și protecția oamenilor și a mediului împotriva pesticidelor toxice” și și-a luat angajamentul de a prezenta o propunere legislativă în 2018, având ca scop sporirea și mai mult a transparenței și calității studiilor utilizate în evaluarea științifică a substanțelor. Mai mult …

Prelungirea Fondului european pentru investiții strategice, într-o versiune îmbunătățită

Parlamentul European a votat, în data de 12 decembrie, adoptarea regulamentului de prelungire și îmbunătățire a Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), elementul central al Planului de investiții pentru Europa. Una dintre principalele prevederi din noul regulament este creșterea obiectivului de investiții de la 315 la cel puțin 500 de miliarde de euro.
Mai multe detalii în pagina:
https://ec.europa.eu/romania/news/20171212_
versiune_imbunatatita_fond_european_
investitii_strategice_ro
.

Dialog cu cetățenii al comisarului european Corina Crețu și al ministrului delegat Marius Nica

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu și ministrul delegat pentru fonduri europene Marius Nica vor susține un dialog cu cetățenii pe tema viitorului Europei. Evenimentul are loc în data de 19 decembrie 2017, începând cu ora 14.45, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucureștii, piața Romană, nr. 6.
Mai multe detalii despre eveniment, precum și procedura de înscriere, se găsesc în pagina:
ttps://ec.europa.eu/romania/events/20171112_
dialog_cu_cetatenii_comisar_corina_cretu_
ministru_delegat_marius_nica_ro
.

Corina Crețu a reprezentat Comisia Europeană în negocierile pentru simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene

Negociatorii Comisiei Europene, ai Parlamentului European și ai Consiliului au ajuns la un acord cu privire la simplificarea regulamentului politicii de coeziune pentru perioada 2014 – 2020. Obiectivele cheie ale acestei modificări de regulament au avut in vedere atat reducerea birocrației pentru beneficiari  cat și facilitarea combinării  cu Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), așa numitul Plan Juncker.
Comunicatul de presă:
https://ec.europa.eu/romania/news/20171212_
comisar_corina_cretu_simplificare_accesare_
fonduri_europene_ro